Sportiți-vă afacerea

Începeți o afacere  este o oportunitate în ceea ce privește impozitarea și economia, dar și calitatea forței de muncă calificate pe care această țară o oferă. În ceea ce privește impozitarea, impozitul pe profit este printre cele mai scăzute din Europa, o rată de 16% pentru societățile cu o cifră de afaceri mai mare de 500 000 EUR, pentru o cifră de afaceri mai mică de 500 000 EUR: o rată de 1% (3% pentru companiile fără angajați).

2 TIPUL DE STRUCTURI
Cele două forme juridice cele mai comune în România sunt SRL și SA. Există diverse particularități pentru filiale și sucursale.

PROCES
Totul începe cu alegerea numelui companiei, a sediului social și deschiderea unui cont bancar într-o bancă română pentru depunerea de capital. Odată ce capitalul depus în bancă, partenerii (sau acționarii) trebuie să aibă statutul societății românești (SA sau SRL) depus la registrul comerțului (ONRC). Apoi, înregistrarea fiscală și înregistrarea la Inspectoratul Muncii, dacă este planificată angajarea personalului.

Capitalul social al unei societăți cu răspundere limitată din România (SA) este de cel puțin 90.000 RON (aproximativ 21.000 €) și poate fi eliberat până la 30% în momentul înmatriculării, cu condiția ca restul de 70% sa fie achitat in urmatoarele 12 luni .

Capitalul social al unei Societăți cu Răspundere Limitată din România (SRL) este de numai 200 RON (aproximativ 45 €).

SRL are un mare succes în România, chiar și lucrătorii individuali preferă acest statut. În ceea ce privește SA, există unele constrângeri suplimentare:

Societatea Anonimă (SA) impune numirea a 3 auditori (și un înlocuitor), în timp ce societatea românească nu solicită în principiu prezența unui auditor.
Societatea Anonimă (SA) își asumă prezența a cel puțin doi acționari, în timp ce o societate comercială poate fi în principiu constituită de un singur partener.
REGIMUL FISCAL AL ​​FIRMELOR ROMANE
Companiile românești care generează o cifră de afaceri anuală mai mică de 500.000 EUR și mai puțin de 20% din activitatea lor în domeniul consultanței nu sunt impozabile pe impozitul pe profit, ci plătesc o taxă pentru microîntreprinderi până la:

3% din veniturile lor, dacă nu angajează nici o persoana;
1% din veniturile lor, dacă angajează cel puțin  o persoana;
Pe de altă parte, dacă cifra de afaceri este mai mare de 500.000 EUR sau dacă mai mult de 20% din venituri provin din activitățile consiliului și al conducerii, aceste societăți nu mai plătesc impozitul pe venitul microîntreprinderilor, ci o taxă egală la 16% din profitul lor (rețineți că IS este de a plăti în avans în fiecare trimestru).

TVA
Înregistrarea TVA a companiilor românești este obligatorie pentru toate companiile cu o cifră de afaceri anuală de peste 49.000 €, dar dacă doriți să vindeți în afara României, va trebui să vă înregistrați de la început pentru a obține un număr român de TVA intracomunitar.

ÎNSOȚIRE ÎN PĂRȚILE DVS.
Odată ce ați transmis proiectul dvs., îl vom analiza pentru a cunoaște toate etapele și autorizațiile necesare pentru crearea companiei și funcționarea acesteia.

Apoi, va trebui să veniți 2 zile pentru a semna toate documentele necesare și puterile pentru a permite departamentului nostru juridic să vă ducă pașii pentru dvs.

Oferim un serviciu de asistență, de la planificarea programărilor până la gestionarea completă a vizitei (cazare, șofer, …), contactați-ne pentru a afla mai multe.